سلیمانی نیوز

Soleimani News

*شایعه: نسخه‌ بازطراحی‌شده‌ پلی استیشن 5 مدل اسلیم یا پرو نیست

برخلاف تصور، سونی به‌دنبال ساخت نسخه پرو یا اسلیم پلی استیشن 5 نیست و می‌خواهد برای افزایش تعداد کنسول‌ها در بازار، نسخه‌ای بازطراحی‌شده از پلی استیشن 5 را عرضه کند.

چندی پیش، خبری منتشر شد که سونی روی نسخه جدیدی از پلی استیشن ۵ کار می‌کند؛ نسخه‌ای که پردازنده‌ای متفاوت دارد و در طراحی برخی از قطعات سخت‌افزاری آن نیز تغییراتی اعمال شده است. به گزارش نشریه Digitimes، برخی از تأمین‌کنندگان و تولیدکنندگان کنسول‌ها و لوازم جانبی سونی در حال آماده‌شدن برای دریافت نسخه جدیدی از کنسول پرچم‌دار نسل نهم این شرکت هستند؛ اما قبل از اینکه نگران منسوخ‌شدن زودهنگام کنسول ۵۰۰ دلاری خود شوید، آن هم در فاصله چند ماه از زمان خرید آن، بهتر است فقط چند دقیقه برای اطلاع از وضعیتی زمان بگذارید که به احتمال زیاد با آن سروکار خواهیم داشت. درمجموع، باید گفت فعلا به نشان‌دادن واکنش بد یا خوبی نیازی نیست.

تاکنون، تمام اطلاعاتمان از گزارش‌های جدید این است که انتظار می‌رود پردازنده فعلی پلی استیشن 5 با نسخه جدیدی جایگزین شود که تولیدش ساده‌تر خواهد بود. ظاهراً این تصمیم در پی مشکلات ناشی از محدودیت تولید تراشه‌های نیمه رسانا گرفته شده است که به‌علت شیوع ویروس کرونا به‌وجود آمده است. درواقع در اکثر منابع، از این قضیه به‌عنوان دلیل این تغییر نام برده شده؛ اما ممکن است مسائل پشت پرده‌ دیگری نیز در آن دخیل باشد.

اگر با تاریخچه‌ی کنسول‌های پلی استیشن آشنا باشید، حتما می‌دانید کنسول‌های سونی معمولا با قطعات جدید یا تغییرات جزئی در طراحی سخت‌افزاری مواجه می‌شوند که اغلب به‌منظور کاهش هزینه‌ها و افزایش دسترسی یا بهبود عملکرد آن‌ها اعمال می‌شوند. برای نمونه، کنسول پلی استیشن ۱ قبل از اینکه اصلا صحبتی از عرضه نسخه اسلیم در میان باشد، بارها متحمل تغییر در ساختار داخلی شد. یکی از این تغییرات، اضافه‌شدن درگاه Parallel I/O به پشت کنسول پلی استیشن ۱ بود و بعد از آن نیز تغییر در خروجی ویدئویی کنسول را شاهد بودیم و درنهایت همه این تغییرات با قطعاتی که ارران‌تر بودند و دسترسی ساده‌تری داشتند، در یک نسخه نهایی گردهم آورده شدند. حتی نسخه‌های بعدی کنسول پلی استیشن ۱ نیز بعدها تغییرات دیگری داشتند تا درعین مدیریت هزینه‌های تولید، جذابیت این کنسول اسطوره‌ای را برای مخاطبان آن بیشتر و بیشتر می‌کرد.

پلی استیشن ۲ نیز سرنوشت مشابهی داشت؛ به‌گونه‌ای که سونی بیش از ۶ نسخه مختلف را برای کنسول پلی استیشن ۲ عرضه کرد که هیچ‌یک از آن‌ها تفاوت چشمگیری با دیگری نداشت. درواقع، تغییرات در این نسخه بیشتر با هدف اصلاح ساختاری و بهینه‌سازی هزینه‌های تولید اعمال شده بود. تعداد بسیار کمی از این تغییرات به‌طوری بود که از ظاهر کنسول تشخیص‌پذیر باشد یا توانایی‌های سخت‌افزاری سیستم را تحت‌تأثیر قرار دهد. سیاست سونی بر این بود که در بازه زمانی طولانی، تغییراتی در این دو کنسول اعمال کند که بدون تأثیر درخورتوجه روی عملکرد سخت‌افزاری آن‌ها، هزینه‌های تولید را کاهش دهد.