کیهان: میزان مشارکت در انتخابات صد در صد است
حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در مصاحبهای با خبرگزاری فارس گفته است همه واجدان شرایط در انتخابات شرکت میکنند، برخی با حضور در پای صندوقها، رای خود را به صندوق میریزند و برخی دیگر با عدم حضور در پای صندوقها رأی میدهند. چرا که بر اساس یک قاعده و فرمول شناخته شده که منطقی و علمی نیز هست، کسانی که در مراکز اخذ رأی حضور پیدا نمیکنند و برگه رأی خود را به صندوقها نمیاندازند نیز بر خلاف تصور خود، هم در انتخابات شرکت کردهاند و هم رأی دادهاند و نکته درخور توجه آنکه این افراد به نامزدی که قبولش ندارند رأی دادهاند؛ چرا که اگر رای خود را به صندوق میریختند به حساب نامزد مورد علاقهشان و یا نامزدی که به خواسته آنها نزدیکتر بود نوشته میشد.
رسالت: لزوم وحدت
روزنامه رسالت در گزارشی با تیتر «لزوم وحدت» نوشته که برای درک اهمیت وحدت باید به یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در خرداد سال ۹۲ برگردیم که اصولگرایان با اختلاف بسیار کم، رقابت به رقیب خود را واگذار کردند. نکته مهم این بود که در این دوره، چهار چهره اصولگرا نامزد این جبهه بودند و در نهایت و به رغم هشدارها، جز یک نفر از کاندیداها مابقی حاضر به کناره گیری به نفع دیگری نشدند. در جبهه رقیب، اما ۲ نامزد وجود داشت که در آخرین روزهای تبلیغاتی، یکی از آنها به نفع دیگری کناره گیری کرد تا در نهایت حسن روحانی رئیس دولت یازدهم شود و جریان اصلاحات، تشکیل دولت روحانی را مدیون رویه اشتباه و عدم وحدت بین اصولگرایان باشد!
خراسان: اصلاح طلبان در مسیر حضور جدی؟
این سوال روزنامه خراسان بود و در تشریح آن نوشته بود که شمارش معکوس برای برگزاری انتخابات شروع شده و به نظر میرسد که اصلاحطلبان نیز در این فضا راجع به مشارکت غیرفعال و معرفی نکردن ِکاندیدا تجدیدنظرهایی کردهاند. همزمان، نظرسنجیهای اخیر حکایت از اقبال بیشتر مردم به صندوقهای رای دارد و این طور که نمودار آمار اخیر نظرسنجی «کیو» نشان میدهد مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ با احتساب ضریب محافظه کاری به بالای ۴۵ درصد رسیده است.
فرهیختگان: تخریب علیه تغییر از روحانی تا بی بی سی
روزنامه فرهیختگان در گزارشی با تیتر «تخریب علیه تغییر از روحانی تا بی بی سی» نوشته است که دولـت، اصلاح طلبـان و حـزب عدالـت و توسـعه در تخریـب رئیسـی یـک یـار کمکـی دیگـر دارنـد و آن رسـانههای فارسـی زبان ضدانقـلاب به ویـژه شـبکه بی بی سی فارسـی اسـت. ایـن شـبکه پـس از تائید صلاحیـت کاندیداهـا، در گزارشـی بـا عنـوان اولیـن نشسـت انتخاباتی رئیسـی: دفاع از خصوصی سـازی در اتاق بازرگانی تلاش کرد رئیسـی را در مقابل آن چیزی که افکار عمومی باور دارند، تفسیر کند.
آرمان ملی: دعوت از مردم با افزایش آرای همتی
روزنامه آرمان ملی در گزارش امروز خود با تیتر «دعوت از مردم با افزایش آرای همتی» با رجوع به نظرسنجیها از کم شدن آرای رئیسی و افزایش آرای همتی گفت و با این استناد، از مردم خواست که با صندوقهای رای قهر نکنند و فرصت تعیین سرنوشت و سپردن زمام امور کشور را از دست ندهند.
آفتاب یزد: چالش همچنان باقی است
روزنامه آفتاب یزد هم در گزارشی با تیتر «چالش همچنان باقی است» با اشاره به تغییر رفتار زاکانی و قاضی زاده و احتمال کناره گیری آنها از انتخابات، از باقی ماندن چالش کنار نکشیدن نامزدهای جریان انقلاب نوشت. در بخشی از این مطلب آمده است در دو سوی ماجرای انتخابات؛ همواره و همیشه، یکی از چالشها، «انصراف دادن»ها و «ایستادگی»ها است. داستان انصراف و عدم انصراف حتی در برهههایی باعث شده تا یک جناح به طور کلی انتخابات را واگذار کند، اما در ۱۴۰۰ چالشها، جدیتر و تعیینکنندهتر به نظر میرسد.
در ادامه این گزارش آمده است: انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ برای ریاست جمهوری سیزدهم داستان عجیبی پیدا کرده است، انتخاباتی که جمعه ۲۸خرداد برگزار خواهد شد. طی روزهای اخیر بسیاری از تعیین کنندهترین شخصیتهای جناح اصولگرایی حتی اگر شیخوخیتی نیز نداشته باشند به زبان هشدار، نصیحت و حتی توپ و تشر از نامزدها خواستند تا میدان را به گونهای آماده کنند که زمینههای شکست نامزد مورد نظر فراهم نشود، اما در بدو امر برخی از نامزدها با توئیتها و جبهه گیریها چنین وانمود کردند یا اظهار داشتند که برای کنار کشیدن قدم در میدان نگذاشتهاند و محال است صحنه را ترک کنند، اما یادداشت کیهان و صحبتهای حدادعادل بازی را اندکی تغییر داد، ولی چالشها و نگرانیها رفع نشد که هیچ؛ به مرحله خطرناکتری نیز رسید!
More Stories
پاسخ قالیباف به نامه رضا کیانیان
فرمانده سپاه اولین دوز واکسن ایرانی کرونا را دریافت کرد
روحانی: کسی نمی تواند تحول سلامت در این دولت را انکار کند/ پایان کرونا مشخص نیست