Uncategorizedآشخانهآوااخبار کشوریاستان هااقتصادیسیاسی

تناقض گفته‌های اسرائیل از حجم خرابی‌های غزه با واقعیت مناطق فاجعه‌زده

تناقض گفته‌های اسرائیل از حجم خرابی‌های غزه با واقعیت مناطق فاجعه‌زده

تناقض گفته‌های اسرائیل از حجم خرابی‌های غزه با واقعیت مناطق فاجعه‌زده

رژیم صهیونیستی در حالی حجم ویرانی‌ها در نوار غزه را محدود خوانده که بر اساس مقیاس‌های بین المللی اکثر مناطق نوار غزه با 100 هزار تن مواد منفجره‌ای که به روی آن ریخته شده فاجعه زده هستند.

گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، در حالی که همه تصاویر ماهواره‌ای و آمارهای سازمان ملل و رسانه‌های منطقه و جهان حاکی از حجم عظیم ویرانی‌ها در نوار غزه طی 268 روزی است که از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به این منطقه می‌گذرد اما ارتش رژیم صهیونیستی با ارائه داده‎هایی عجیب و ساختگی حجم ویرانی‌ها را محدود خوانده است.

سران ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی از بیم شکایت‌ها از این رژیم به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در جریان جنگ غزه داده‌هایی جدید از حجم ویرانی‌های عمدی که در نوار غزه به بار آوردند ارائه کردند.

پیش از این ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در خصوص گستردگی جنایات ارتش اشغالگر در غزه گفت: «تخریب گسترده اموال که بدون وجود ضرورت نظامی انجام شده و غیرقانونی و عمدی بوده است، نقض فاحش کنوانسیون چهارم ژنو و مصداق جنایت جنگی است».

ارتش رژیم صهیونیستی برای اولین بار داده‌هایی را در وب‌سایت Ynet منتشر کرده و مدعی شده است از آغاز جنگ در 7 اکتبر 2023 تا ماه گذشته تنها 16 درصد از ساختمان‌های دائمی و 36 درصد از سازه‌های موقت مانند انبارها، آپارتمان‌ها، اردوگاه‌ها و زمین‌های کشاورزی تخریب شده‌اند.

بر اساس این داده‌ها، تعداد ساختمان‌های دائمی تخریب شده توسط ارتش رژیم صهیونیستی به 35 هزار و 952 ساختمان رسیده و 84 هزار و 276 ساختمان موقت نیز تخریب شده است.

در آستانه جنگ 453 هزار و 188 ساختمان در نوار غزه وجود داشت که از این تعداد 235427 ساختمان موقت و مابقی دائمی شامل خانه‌ها و ساختمان‌های مسکونی، ساختمان‌های دولتی و تجاری بوده است.

داده‌های ارتش اسرائیل بر اساس ارزیابی‌ها تا 21 ماه مه گذشته است و مدعی شده که احتمالاً در آینده تغییر قابل توجهی در این ارقام ایجاد نخواهد شد، زیرا به ادعای رژیم صهیونیستی، انتظار می‌رود ارتش این رژیم به فعالیت گسترده‌ای که بخشی از مرحله دوم عملیات نظامی در غزه بود پایان دهد و در مرحله بعد وارد عملیات جست‌وجو و تعقیب شود.

آمار ارتش رژیم صهیونیستی با گزارش‌های نهادهای مختلف از جمله سازمان ملل و رسانه‌های خارجی که ارقام بسیار بالاتری را در مورد میزان تخریب منتشر کرده‌اند، تناقض قابل توجهی دارد. به عنوان مثال، سازمان ملل در ابتدای ماه جاری گزارش داد که بیش از نیمی از سازه‌های دائمی نوار غزه توسط ارتش اسرائیل در طول ماه‌های طولانی از جنگ جاری در غزه ویران شده است.

گزارش های مطبوعاتی بین المللی حاکی از آن است که 70 درصد از ساختمان‌های نوار غزه در جنگ آسیب دیده اند و وال استریت ژورنال هم پیشتر نوشت که این تخریب شبیه حملات ویرانگر به شهر درسدن آلمان در پایان جنگ جهانی دوم است.

در همین حال یک مقام ارشد در نهاد دفاع مدنی فلسطین در نوار غزه نیز تاکید کرد که استان‌های غزه و کل نوار غزه شمالی «مناطق فاجعه‌زده» هستند و در نتیجه تخریب‌های عظیمی که در ساختار شهری خانه‌ها و زیرساخت‌ها ایجاد شده، دیگر برای زندگی مناسب نیستند.

محمد المغیر، مدیر کل اداره تدارکات و تجهیزات خدمات دفاع مدنی در نوار غزه وضعیت مناطقی را که با توصیف فاجعه زده مطابقت دارند، شرح داده و مبانی و اصولی را که این توصیف و ارزیابی بر آن استوار است، بیان داشته است.

80 تا 100 درصد شمال غزه فاجعه زده است

در زیر فهرستی از مناطق آسیب دیده آمده است که دفاع مدنی غزه آن‌ها را به دلیل تخریب‌هایی که در معرض آن قرار گرفته اند، به عنوان مناطق «غیرقابل سکونت» طبقه بندی کرده است.

شهر غزه بزرگترین شهر در نوار غزه است که شامل مقر اصلی دولت، دانشگاه ها و موسسات مدنی و تجاری است و جمعیت این شهر قبل از جنگ به 700 تا 800 هزار نفر می رسید و مهم ترین محله‌ها و اردوگاه‌های ان شامل محله الرمال، محله الزیتون، محله الشجاعیه، محله تل الهوا و اردوگاه آوارگان الشاطی است.

امروزه درصد تخریب زیرساخت‌های شهری و مسکن در شهر غزه حدود 80 درصد تخمین زده می‌شود در حالی که در زیرساخت‌ها به 90 درصد می‌رسد.اما در مورد استان «شمالی» نوار غزه که شامل شهر جبالیا و اردوگاه آن و همچنین شهرک بیت حانون و بیت لاهیا می شود، درصد تخریب در ساختار شهری و مسکن در آن حدود 95 درصد برآورد شده است، در حالی که زیرساخت‌ها به طور کامل 100٪ ویران شده است، در این استان 450 هزار نفر قبل از شروع جنگ زندگی می‌کردند.با وجود تخریب گسترده در استان‌های غزه و شمال نوار غزه، برآوردهای رسمی از سوی دفاع مدنی و دفتر رسانه‌ای دولت حماس نشان می‌دهد که 700 هزار نفر اصرار به ماندن در آنجا داشتند و از کوچ اجباری به مناطق جنوب نوار غزه خودداری کردند. این مردم صبور و مقاوم در نتیجه جابجایی مکرر از یک نقطه به نقطه دیگر برای فرار از جنایات نیروهای اشغالگر در واقعیتی دشوار زندگی می کنند که تازه ترین این جنایات که مخرب ترین و خونبارترین به شمار می‌رود در اردوگاه جبالیا پرجمعیت ترین اردوگاه پناهندگان در استان شمالی نوار غزه رخ داده است.

 

 

 

 

مناطق فاجعه دیده مرکز نوار غزه

اما مناطق فاجعه دیده در استان الوسطی(مرکزی) نوار غزه یکی شامل شهرک جحر الدیک در همجواری نوار امنیتی مرزی با سرزمین‌های اشغالی است که جمعیت آنجا اندک و اکثر مساحت آن زمین‎های کشاورزی است.

دوم شهر الزهراء در استان میانی نوار غزه در جنوب شهر غزه واقع است این شهر در سال 1993 به دنبال تاسیس تشکیلات خودگردان تاسیس شده و شامل برج‌های مسکونی قابل توجهی است و اغلب ساکنان آن از کارمندان و طبقه متوسط جامعه فلسطینیان هستند.

سوم شمال اردوگاه جدید النصیرات نیز که منطقه جدیدی است که ساکنان اردوگاه از حملات رژیم اشغالگر به آنجا پناه برده‌اند.چهارم شرق اردوگاه‌های البریج و المغازی که مشرف به حصار امنیتی اسرائیل از سمت شرق نوار غزه هستند.

مناطق فاجعه دیده در جنوب نوار غزه

استان خان یونس از نظر تراکم جمعیت، مساحت و اهمیت بعد از شهر غزه در رتبه دوم قرار دارد و شامل شهر خان یونس و اردوگاه آن و شهرهای عبسان کوچک، عبسان بزرگ، خزاعه، بنی سهیلا و القراره است.

خان یونس از نظر میزان تخریب با غزه برابری می کند که حدود 80 درصد در زیرساخت‌های شهری و مسکن و 90 درصد در زیرساخت‌ها تخمین زده می‌شود.آخرین استان رفح در جنوب نوار غزه است که از 7 مه هدف یورش زمینی ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفته و هنوز ادامه دارد.

در این استان مناطق شهرک الشوکه الجدیده، محله البرازیل، السلام، اردوگاه يبنا،جنوب محله الشابوره، اردوگاه غربی در محله تل السلطان، محله التندور، محله المشروع، منطقه تپه زارع، مناطق مجوار نوار مرزی با مصر به طول 11 کیلومتر همگی مناطق فاجعه زده هستند. نسبت این مناطق آسیب دیده حدود 40 درصد از کل مساحت استان رفح برآورد شده است و درصد تخریب در ساختار شهری، مسکن و زیرساخت های آن بیش از 50 درصد است.

در طبقه بندی مناطق آسیب دیده همانطور که مدیر کل اداره تدارکات و تجهیزات نهاد دفاع مدنی غزه، محمد المغیر توضیح داده این نهاد بر ماتریسی تکیه می‌کند که وضعیت ساکنان را در شرایط اضطراری ردیابی و راه‌های کوچ آنها از مکانی به مکان دیگر، امکان بازگشت آنها و در دسترس بودن خدمات را بررسی می‌کند.

هر منطقه تحت 5 شاخص اصلی برای معرفی شده به عنوان منطقه فاجعه زده دارد که شامل شاخص تخریب شهری و زیرساختی، شاخص معیشت، شاخص خدمات اساسی، شاخص تاب آوری جامعه، شاخص امنیت و صلح اجتماعی است.

المغیر می‌گوید: ما بر اساس این شاخص‌های اصلی و شاخه‌های آنها، یک ارزیابی ریسک در منطقه انجام می‌دهیم و به آن 3 سطح خطر می‌دهیم: کم، متوسط و زیاد، تا ببینیم آیا منطقه هنوز ملتهب است یا خیر، پس از آن به عنوان منطقه فاجعه دیده طبقه بندی م‌ شود.

به گفته المغیر، ارزیابی اولیه حاکی از آن است که اکثر مناطق نوار غزه در نتیجه حدود 100 هزار تن مواد منفجره که توسط نیروهای اشغالگر در طول 8 ماه جنگ استفاده شده است، تحت تأثیر قرار گرفته و آن می توان به عنوان زلزله‌های کوچک نام برد که بر ساختمان‌ها تأثیر گذاشته و از عمر آنها کم کرده، حتی اگر مستقیماً آنها را هدف قرار نداده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
#site-info {display:none}